Mintegy 150 ember dolgozik a kaposvári tejüzemben. Felük szakmunkás és mérnök, másik felük betanított munkás. A cégnél azonnal munkát tudnának adni tejtermék gyártóknak, targoncásoknak, raktárosoknak és villanyszerelőknek. Ezekre a területekre azonban nehezen találnak munkavállalókat, ezért saját belső képzéseket indítottak.

- Az a célunk, hogy olyan motivált és alapvető kompetenciákkal rendelkező embereket tudjunk felvenni, akik megállják a helyüket az üzemünkben. Fontos, hogy ne a határon túlról kelljen ide hívnunk ilyen munkásokat, hanem a környékbelieknek adjunk munkát - mondta Szommerné Egyed Linda, a Fino-Food Kft. ügyvezetője.

Huszonegy gazdálkodó-, állami-, önkormányzati- és civil szervezet, valamint kamarák és vállalkozások képviselői írtak alá ma egy, a kaposvári foglalkoztatást ösztönző együttműködési megállapodását.

Az 1,2 milliárd forintos programban mintegy 850 embert segíthetnek vissza a munka világába a következő öt évben. Ez egybecseng a város gazdaságélénkítő programjának céljaival.

- A teljes foglalkoztatást szolgálja a város Németh István Programja is, ez 171 milliárd, amit az elkövetkező 3 évben fogunk különböző beruházásokra költeni. Ez arra szolgál, hogy jobban éljenek a kaposváriak, valamint, hogy jól keressenek. Ezt a két célt kell, hogy szolgálja minden egyes lépésünk, minden egyes ténykedésünk, mert ha nem ezt tesszük, akkor azt gondolom, hogy hibát követünk el - válaszolta Szita Károly, a Kaposvár polgármestere.

null

Mindezzel együtt mára soha nem látott mértékűre, 3,3 százalékra csökkent a kaposvári munkanélküliség. Jelenleg 1465 regisztrált állsákereső van a városban.

Neszményi Zsolt, somogy megyei kormánymegbízott elmondta: ez a szám az előző év hasonló időszakához képest 22,9 százalékkal kevesebb, ami óriási előrelépésnek számít.

Szita Károly polgármester az aláíráson azt is hozzá tette: a kormány rövidesen lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak munkáshotelek építésére.

A helyi cégek vezetőinek segítségét pedig abban kérte, mondják el: szerintük szükség van-e ilyen szállásra és, ha igen, akkor hány főre tervezzék ezt Kaposváron.

Címkék: paktum, németh istván program, munkanélküliség, kaposvár, gazdaság