Mióta Turániné Nagy Magdolna nyugdíjas lett, unokájával is több időt tölthet. Nekik nagy könnyebbséget jelentett a Nők40 program bevezetése.

Magdolna 2015-ben ment nyugdíjba. Rajta kívül az elmúlt 3 évben nagyjából 3700-an éltek Kaposváron a Nők 40 program lehetőségével. Köztük van Varga Edit is, aki tavaly nyáron lett nyugdíjas. Titkársági asszisztensként dolgozott a kormányhivatalban.

- 2016 június elsejével sikerült nyugdíjba mennek a Nők 40 nyugdíjkedvezményével, szabadidőmben sokat foglalkozom szüleim ápolására, támogatására,emellett pedig még jut időm sportra és kultúrára - mondta Varga Edit.

Kaposváron 2014-ben 1152-en, 2015-ben 1256-an, 2016-ban pedig 1229-en mentek nyugdíjba a Nők 40 programmal. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányzati intézkedések legfontosabb célcsoportja a család.

- A nők plusz tehervállalását, amit a társadalom érdekében elvégeznek, a család összetartását, a gyermek nevelését megköszönjük és visszaadjuk a nőt a családnak. Hogy szüleit gondozni tudja és az unokáknál is tudjon segíteni, ezzel a plussz megbecsüléssel a szülők válláról, akik aktívan dolgoznak, terhet vehetünk le - foglalta össze a Fidesz országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila.

A program azoknak a nőknek szól, akik 40 év munkaviszony után, még a nyugdíjkorhatár elérése előtt szeretnének nyugdíjba vonulni. Alapesetben a 40 év jogosultsági időből legalább 32 évet kell munkajövedelem utáni járulékfizetéssel igazolni, és legfeljebb 8 évet lehet gyermeknevelési időként beszámítani.

Címkék: nők, nyugdíj, gazdaság