A napi szállítmányokat ellenőrzi Mezei Edina. A fiatal anyuka az év eleje óta dolgozik a Videotonnál, logisztikusként. Előtte gyesen volt, onnan tért vissza a munkaerőpiacra.

- Idén már nyaralni is el tudunk menni, köszönhetően annak a pénznek, amit a Videotonnál keresek - tette hozzá Mezei Edina.

Kaposvár egyik legnagyobb foglalkoztatója két telephelyen, több mint 1500 embernek ad munkát. Tavaly rekordévük volt: tizedével növelték árbevételüket.

Pálca Levente, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója további árbevétel növekedést vár a 2017-es évtől. Ez pedig azt jelenti, hogy létszámban is bővülnie kell a cégnek. További 25-30 embernek tudnak majd munkát adni.

Varga Mihály hétfőn bejentette: a 2010-es kormányváltás óta több mint 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

- 4,4% a legújabb munkanélküliségi ráta adata. Ez azt jelenti, hogy hat év alatt 7,7%-os csökkenés valósult meg. A rendszerváltozás óta soha nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség szintje - összegezte az adatokat a nemzetgazdasági miniszter.

Kaposváron is egyre többen dolgoznak. Jelenleg a városban valamivel több mint 1500 regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván. Ez az elmúlt két évtized legkedvezőbb ilyen jellegű adata.

Címkék: varga mihály, munkanélküliség, magyarország, rekord, kaposvár, gazdaság