Sajtkészítő, szobafestő-mázoló, állatgondozó. Egyebek mellet ilyen végzettséget kaphatnak azok az alacsony iskolai végzettségűek és közfoglalkoztatottak, akik a kormányhivatal képzési programjában vesznek részt ezekben a hónapokban. Mindegyik képzéshez elméleti és gyakorlati oktatás kapcsolódik.

A tanfolyamokat a Somogy Megyei Kormányhivatal megbízásából a MTOK Magyar Tréning Oktatási Központ Kft. tartja.

közmunka képzés
közmunka képzés

"Az állatgondozó képzésnek gyakorlatilag az a lényege, hogy olyan embereket képezzenek mind elméletben, mind gyakorlatban, akik ismerik a legfontosabb gazdasági állatokat és ezeknek a napi teendőit el tudják látni." - avatta be stábunkat a részletekbe Solymosi Kristóf, oktató.

A foglalkoztatáspolitika célja, hogy ne a közmunka, hanem a versenyszféra felé terelje az álláskeresőket. Ezek a tanfolyamok is ezta célt szolgálják. Szita Károly, Kaposvár polgármestere szerint a cél az, hogy a közfoglalkoztatottak száma úgy csökkenjen Kaposváron is és az országban is, hogy a lehető legtöbben a piaci szférában találjanak önmaguknak munkalehetőséget.

közmunka képzés

A képzések még tavaly decemberben indultak megyeszerte. A cél, hogy tudásuk bővítésére ösztönözzék az alacsony iskolai végzettségűeket, amivel visszatérhetnek az elsődleges munkaerőpiacra.

"A téli közfoglalkoztatás keretében, a GINOP keretében képzések indultak a városban és a megye egész területén. Decemberben több mint 900 főt szeretnénk bevonni képzésekbe, február végéig ez a szám 1600-ra fog emelkedni." - tájékoztatott az SMKH foglalkoztatási főosztályvezetője, Simonné Hornyák Valéria.

A kormányhivatal a szakmákat biztosító képzéseket úgy állította össze, hogy azokkal egyszerűen el lehessen helyezkedni. Figyelembe vették a munkáltatók igényeit és a megye munkaerő-piaci helyzetét.

Címkék: foglalkoztatás, közmunka, képzés, kormányhivatal, Kaposvár, gazdaság