A kormányzati átalakítás révén az elmúlt évben több mint 1600 különböző hatáskört vizsgáltak felül és ebből mintegy ezret január eleje óta már a járási hivatalok látnak el. Ezzel közelebb kerül az ügyintézés az állampolgárokhoz. Így például köznevelési, igazságügyi és fogyasztóvédelmi ügyeket ma már minden járásban intézhetnek az ügyfelek.

Egyes feladatokat pedig kiemelt járások látnak el. A rehabilitációs és a lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő hatósági eljárásokat pedig csak Kaposváron lehet intézni.

Január elsejével megszűnt a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal. Ettől az évtől a kormányhivatal részeként folytatják tevékenységüket, az ott dolgozókat átvették és továbbra is a gazdák érdekeit szolgálják.

"A szervezeti változásoknak és a feladat és hatáskörök változásának az volt a célja, hogy a bürokráciacsökkentés tovább folytatódjon és minél hatékonyabban tudjuk az ügyfeleket kiszolgálni. Ezt a célt úgy sikerül megvalósítani, hogy a járási hivatalokhoz kerülnek a hatáskörök, a járási hivatalok kerülnek megerősítésre. Az ügyfelek számára pedig ez azt fogja jelenteni, hogy közelebb kerül hozzájuk az ügyintézés" - tette hozzá Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

A Kormányhivatal valamint a különböző főosztályok átalakulásáról még többet megtudhatnak a Hatszemközt legújabb adásából.

Címkék: bürökrácia, kormányhivatal, neszményi zsolt, csökkentés, gazdaság