Idén január hetedikén lepte meg a kaposváriakat egy nagy havazás. Akkor egy éjszaka alatt több mint 22 centi esett. Bár az időjósok most sem ígérnek fehér karácsonyt később azért még leeshet egy nagyobb mennyiség. A város éppen ezért már most felkészült a hóesésre.

"Próbáljuk hasznosítani az elmúlt évek azon tapasztalatait, amiben olyan észervételek voltak a lakosság részéről, melyeket természetesen jogosnak ítéltünk. Ilyenek leginkább a buszöblözeteknek, illetve a buszváróknak a síkosságmentesítése, takarítása" - mondta egy keddi sajtótájékoztatón Tóth István, városi főmérnök.

A buszöblök mellett a közutaknál a kereszteződések, a belterületi, a zártkerti, valamint a lakótelepi útak lesznek elsődlegesen fontosak.

"Nyilván mindenki azt szeretné, ha éjszaka szakad a hó, akkor reggel már a letakarított járdákon tudjon munkába menni. Ezt az idei évben sem tudjuk garantálni. Megvannak a prioritási sorrendek és amint odaérünk, ugyanúgy mint a tavalyi évben, az idei évben is igyekszünk mindenhova eljutni" - válaszolta Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője.

Amellett, hogy az ingatlanok, szórakozóhelyek, üzeletek előtt és környékén annak tulajdonosa kell, hogy takarítson a város is nagy figyelmet fordít majd a járdák síkosságmentesítésére.

"A járdáknak a takarítására megvannak a csapatszállító kisteherautók 5-5 fővel, illetve 6-6 fővel, valamint kisméretű gépeink is vannak erre a feladatra. Eddig egyébként ezeknek a hiánya okozta a legtöbb gondot, de idén ezek is megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre. Emellett pedig tíz darab gumikerekes homlókrakodónk is bevetésre készen áll" - tette hozzá Trenyik Tamás, a Kaposvári Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője.

A Városgondnokság és a Környeztvédelmi Kft. a havazás alatt egy 24 órás ügyeletet tart fenn. A lakosság a hóeltakarítással kapcsolatban a 06-20/49-49-636-os telefonszámon, vagy e-mailben a titkárság(kukac)vgkaposvár. hu oldalon tehet bejelentést.

Címkék: havazás, felkészülés, tél, kaposvár, gazdaság