12 milliárd 937 millió forintot költ a következő négy évben Kaposvár a helyi gazdaság fellendítésére, ezt elsősorban a Területi Operatív Programból finanszírozzák majd – jelentette be Szita Károly polgármester a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Kaposvárra kihelyezett Monitoring Ülésén.

-Kaposvár célja a következő esztendőkben is az, hogy tovább erősödjön a helyi gazdaság, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar, ehhez azonban stabilan működő vállalkozások kellenek a városba, amelyhez nekünk megfelelő feltételeket, jó infrastruktúrát és támogatásokat kell biztosítanunk - jegyezte meg Szita Károly.

- Szeretnénk, ha továbbra is biztos lábon állnának a már meglévő vállalkozásaink, akik adóforintjaikkal gazdagítják a várost, amely ezt visszaforgatva tud további támogatásokat nyújtani, fejleszteni, vonzóbb lenni a befektetők számára – tette hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy ezek nélkül a támogatások nélkül nem tudnák elérni a céljukat, például azt, hogy a gépipar vagy az informatika helyi szinten jelentősen fejlődjön.

null

Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a GINOP program bemutatását követően elmondta, kedden dőlt el, hogy ennek keretében a Kaposvári Egyetem 4,1 milliárd forintos támogatáshoz fog jutni egy környezetvédelmi és fejlesztési pályázat részeként. Ezen felül most született döntés arról is, hogy a Területfejlesztési Operatív Program keretein belül Kaposvár 1,4 milliárdot kap az kórház egykori déli tömbjének rehabilitációjára, valamint 1,1 milliárd forintot kap a megyeszékhely a történelmi városmag fenntartható és gazdaságélénkítő szempontú fejlesztésére.

A támogatásnak köszönthetően az egyetem helyi vállalkozókkal együtt dolgozva tud majd kutatásokat végezni, amelynek nem csupán ők, hanem valamennyien hasznát fogjuk látni – jegyezte meg Szita Károly.

A másik két beruházás kapcsán a polgármester hozzátette, a kórház déli tömbjének helyén egy smart-park, egy okospark fog megvalósulni, de a Modern Városok Program keretében egy korszerű inkubátorházat is kialakítanak a műemléképületben.

A belvárosban pedig 21 önkormányzati tulajdonú üzlet fog megújulni energetikailag is, valamint még zöldebbé teszik a belvárost – jegyezte meg Szita Károly.

Címkék: 6 milliárd forint, ginop, fejlesztés, gazdaság