A kaposvári Horváth Ákos a Vásártéri úton lévő telephelyét újítaná fel. Már látványtervek is készültek arról, hogyan nézne ki a jövőben a most még leromlott állapotú terület. Első körben például a közműveket újítanák fel és bekerítenék a területet, később szerelőcsarnokot is építenének. A vállalkozás vezetője 20 és 80 millió forint közötti, nulla százalékos kamatozású hitelösszegben gondolkodik.

- Ahhoz, hogy egy magyar vállalkozás a piacon tudjon maradni, az összes költségét minimalizálnia kell. Tehát ezt a hitelt egy cégnek üzembe állítani és a folyósítást elnyerni. Ez is egy feladat, és talán inspirálja a cégeket arra, hogy újabb beruházásokat és fejlesztéskete hajtsanak végre - mondta a Mad-Day Kft. ügyvezetője, Horváth Ákos.

Az Európai Uniós forrásokra alapozó nulla százalékos kamatozású hitelt három hónappal ezelőtt hirdették meg.

A hitelt beruházásokra, termelő-, és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. Akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással is igénybe vehető. 10%-os saját forrás mellett legkevesebb 1, de legfeljebb 600 millió forint összegben kapható meg.

- Ezt a konstrukciót 44 milliárdos kerettel hirdették meg az irányító hatóság részéről, de azt látni kell, hogy egy gyors felfutást követően már a keretösszeg fele foglalásban van. Ezt azt jelenti, hogy aki meg akarja valósítani a projektjét a következő időszakban, annak bizony gyorsan el kell kezdenie ezt összerakni - szögezte le a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány főigazgatója, Keresztes Péter.

Ebben pályázati tanácsadással segíteni is tud a vállalkozói központ a cégeknek. Ezen kívül rövidesen egy háromhetes megyei körútra indulnak és hét nagyobb somogyi településen a nulla százalékos hitel részleteiről tartanak előadásokat a vállalkozások vezetőinek.

Címkék: ingyen, pénz, hitel, gazdaság