Egymás után érkeztek augusztusban a búzával teli zsákok a kéthelyi gyűjtőpontra. Somogyban öt állomáson csaknem kilenc tonna búzát gyűjtöttek össze a gazdák a Magyarok Kenyere programban. A gazdák adományából határon túli és a hazai gyermekotthonok részesültek. Somogyban 16 intézményben örülhettek ma a lisztnek.

null

A mai adományátadó rendezvényre a kaposvári húsüzem egyik vezetője sem érkezett üres kézzel.

"Szívügyünk, hogy segítsünk ott ahol tudunk, amikor meghallottunk a Magyarok Kenyere akcióprogramról, úgy döntöttünk, hogy csatlakozni akarunk. Hogy a kenyér amit elfogyasztanak, kerüljön rá egy szalámi feltét" - mondta Hollósy Tibor, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgató-helyettese.

null

A kaposvári húsüzem intézményenként 10 kilogramm téliszalámit ajánlott fel.

"Több hónapig jut majd ebből a lisztből, illetve a Kométa húskészítményeiből, nyilván így más egészséges ételekre többet tudunk majd fordítani" - tette hozzá Troszt Éva, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettese.

null

Ma jelképesen összesen ötezer kilónyi lisztet adtak át a megyei gyermekvédelmi és szociális intézményeknek.

"Ez a hatodik alkalom, hogy sor kerülhetett arra, hogy a magyarok bebizonyítsák, még mindig él bennünk az az összefogás, az az egység, amikor valami jó ügyet kell szolgálni, megmutatja magát, igen is köztünk meg van az összetartás" - mondta köszöntőjében Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

null

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke azt mondja: idén is példás összefogással valósulhatott meg a Magyarok kenyere program.

"2016-ban Somogyban 124 gazda adta össze a 87, 5 mázsa búzát, amiből a gyermelyi malomban 5 ezer kiló lisztet örültünk. A felesleg elment a külföldi adomáynokra" - válaszolta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

A lisztből a tervek szerint több intézményben a fiatalok bevonásával készítenek majd süteményeket, ételeket.

Címkék: magyarok kenyere, átadás, kaposvár, gazdaság