Csaknem tucatnyi informatikai cég várta kedden Siófokon a kis és középvállalkozásokat. A kiállítók szerint a modern informatikai rendszerek növelhetik a cégek hatékonyságát.

"Folyamatosan nappal, éjszaka, a nap 24 órájában nyomon követheti a cége folymatait, irányíthatja, menedzselheti a céget, a dolgozók összes folyamatát" - ismertette cége egyik fejlesztését Bőzsöny András, a WEB200 Internet Média Kft. ügyvezetője.

null

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozások számára szervezett találkozót. Két megyei és négy járási rendezvényt tartanak a Modern Vállalkozások Programjának részeként.

"Egy olyan országos rendezvénysorozatnak a része a kamarák és a kormány támogatással igyekeznek a kis és középvállalkozásokat a digitális világba képbe hozni, ugyanis sajnos Somogy megye e tekintetben mind gazdasági szempontból háttul kullog akár az országban is" - válaszolta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A szakemberek szerint fontos, hogy informatikai lemaradásukat mielőbb pótolják a vállalkozások. Különben piacokat veszíthetnek.

"Számos kimutatás szerint az utolsó helyen vagyunk, még a Balkán is mi követjük. A Modern Vállalkozások Programjaként elnevezett vállalkozásélénkítő program célja, hogy a vállalkozások minél nagyobb mértékben használják azokat a digitális eszközöket, amelyek segítségével gazdaságosabban és hatékonyabban tudnak működni" - tette hozzá Koleszár Péter, a Modern Vállalkozások Program vezető IKT tanácsadója.

Balassa Béla 17 éve foglalkozik ingatlanértékesítéssel. Azt mondja vásárlóinak mindössze egyötöde keresi fel irodájukat, a többség interneten érdeklődik.

"Egyre több vállalkozás van az én szakterületemen is, az új vállalkozások innovatívabbak, új ötletekkel jönnek mindig figyelni kell, ha valaki nem fejleszt, háttérbe szorul és mi is tervezzük természetesen, az elmúlt évben cseréltük le a gépeinket" - mondta Balassa Béla, a Mobil Ingatlaniroda Kft. tulajdonosa.

A programban országosan összesen 29 tanácsadó segít eligazodni a vállalkozásoknak, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot.

A rendezvényeken-, illetve a programban résztvevő vállalkozások egy felmérést követően „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést kapnak, amely birtokában bizonyos pályázatokon többletforráshoz juthatnak.

Címkék: informatikai, fejlesztések, skik, digitális, gazdaság