Szerda délután begyújtották a mészkemencét a kaposvári cukorgyárban. Ezzel hivatalosan kezdetét vette a 123. kampány. A tervek szerint naponta 7300 tonna cukorrépát dolgoznak fel.

"Alapanyag szempontjából egyedülálló év elé nézünk, hiszen az óvatos becslések szerint is 930-950 ezer tonna cukorrápát szállítunk be és dolgozunk fel. Ez a kaposvári gyár életében rekormennyiségnek mondható" - számolt be a tervekről Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. marketing igazgatója.

null

A cukorgyár nemcsak Magyarország, hanem Kaposvár életében is fontos szerepet tölt be. A cég a közelmúltban a gázszünet idején garantálta az egész város és a kórház teljes gázellátását biogázzal. A kampány során pedig közel háromszázan dolgoznak az üzemben és a vállalat a város legnagyobb adózói közé tartozik.

null

"Az, hogy ma büszkén mondhatjuk, hogy a kapsovári gazdaság erősödik, hisz évről évre nő a kaposvári vállalatok által befizetett helyi adó, amit a közös jóra fordíthatunk, ebből él Kaposvár, az, hogy az elmúlt 16 évben soha sem mondhattuk el, hogy 3,9 százalék a munkanélküliségi ráta Kaposváron, az nagymértékben köszönhető annak, hogy van egy cukorgyárunk" - válaszolta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

null

Szita Károly hozzátette: a jövőben a Rákóczi stadiont is összekötik a cukorgyár biogáz üzemével és mind az épületet, mind a gyepet ezzel fogják fűteni. A feldolgozással a tervek szerint január 20-a körül végeznek.

Címkék: magyar cukor kft., cukorgyár, kampány, 2016, gazdaság