Az idősek világnapja alkalmából Kaposvár tavaly támogatta először szépkorú polgárait. A 10 ezer forintos egyszeri támogatást azok kaphatják meg, akik már betöltötték, vagy az idén töltik be 85. életévüket.

Idén eddig 21 pályázatot bíráltak el a szociális irodán, de a kiadott nyomtatványok alapján ennél több szépkorú támogatása várható.

"Ez a támogatási forma 2015. március 1 napjától került bevezetésre ez a települési támogatási forma, a múlt évben még nem vált annyira ismertté, de ebben az évben a lakosság körében a beadott és a kiadott formanyomtatványok alapján sokkal több igény várható, már ismertté vált a lakosság körében" - válaszolta Sovány Tamás Tiborné, a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájának munkatársa.

A támogatás feltételei közé tartozik az is, hogy az idősek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem ne haladja meg a 85.500, egyedül élők esetében pedig a 114.000 forintot.

A támogatási kérelmeket a megfelelő formanyomtatványon a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodáján lehet benyújtani augusztus 31-ig.

Címkék: szépkorúak, önkormányzat, támogatás, kaposvár, gazdaság