Egyelőre csak egy dimbes-dombos terület fogadja a látogatókat a balatonszemesi Bagódombon. A jövőben itt egy 100 ágyas klinika, egy hatcsillagos szálloda és egy nyugdíjas ház is helyet kapna. A klinika leginkább a csípő- és térdprotézis-műtétek köré szervezné a vendégkörét. Balatonszemes polgármestere a közelmúltban olasz és horvát befektetőkkel tárgyalt a beruházásról.

"Egy 4 műtős klinika, 100 férőhelyes rehabilitációs rész és 6 csillagos 300 fős szálló valósulna meg 5 éves építési határidővel. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy aláírtuk a szerződések nagy részét, további egyeztetések vannak a tervek, a látványtervek tekintetében." - mondta el Takács József, Balatonszemes polgármestere.

Erre a területre épülne
Erre a területre épülne a klinika, a szálloda és a nyugdíjas apartmanház is.

Az önkormányzat 10 éve kezdett neki az előkészületeknek: 150 millió forintot költött a területrendezésre és a termálkútfúrásra és 50 évre birtokba adta a 30 hektárnyi területet. A 200 milliárd forintos beruházás a helyiek szerint a turizmusra is pozitívan hatna.

A kemping helyén pedig, egy termálvizes fürdőt alakítanának ki.
A kemping helyén pedig, egy termálvizes fürdőt alakítanának ki.

Molnár Melinda, a Balatonszemesi Tourinform turisztikai referense szerint idegenforgalmi szempontból nagyszerű lenne ha léterjönne a beruházás, mert egyaránt sok külföldi és belföldi turistát vonzana a településre. Ezzel együtt a vendéglátósok is forgalomnövekedésre számítanak.

Továbbá az egykori kemping helyén egy termálvízre épülő fürdőt is kialakítanának. A klinika és a szálloda ötszáz új munkahelyet teremtene, ahol a dolgozók nyugati szintű bérekre számíthatnának.

Címkék: 200 milliárd, Bagódomb, Balatonszemes, beruházás, gazdaság