Alig több mint fél évvel ezelőtt még 100-110 ezer forint volt a kaposvári panellakások négyzetméterára. Mára ez felment 130-140 ezerre, de ennek ellenére nagy a kereslet irántuk.

- Fél-egy évvel ezelőtt egy átlagos, kettő szobás panellakást körülbelül 5, 5 és fél millió forintért lehetett megvásárolni. Ez az összeg mára csaknem két millió forinttal emelkedett. Ez főként a nagy keresletnek és a nagyon kevés eladó lakásnak köszönhető - mondta Oláh Miklós, a Genius 99 Ingatlanközvetítő Iroda üzletvezetője.

A panellakások árain a növekvő kereslet mellett az is sokat lendített, hogy az elmúlt években sorra hőszigetelték azokat, nyílászárókat cseréltek és a tetejüket is felújították. Értéknövelő tényezőnek számít az is, ha az eladás előtt a tulajdonos költ egy keveset a lakásra.

Annak ellenére, hogy nagy a kereslet a panellakásokra presztízsüket tekintve az utolsó előtti helyen állnak az ingatlanok rangsorában. Ezek mögött már csak az osztatlan közös tulajdonban lévő, belső udvaros, 4-12 lakásos ingatlanok vannak, amelyek a helyi kereskedők szerint Kaposváron sem kapósak.

Címkék: négyzetméterár, kereslet, panel, emelkedés, kaposvár, gazdaság