Előbbire az ország egyetemeire és főiskoláira felvett és ott tanuló kaposvári hallgatók közül bárki jelentkezhet, míg az utóbbira Pécsen van lehetőség.

Azok a felsőoktatásban részt vevő hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik Kaposváron állandó lakhellyel rendelkeznek, és családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 42.750 Ft-ot. (Ez az összeg az öregségi nyugdíjminimum 150 százaléka.) A tanulmányaikat idén megkezdő egyetemisták és főiskolások is részt vehetnek a tenderen. Az eredményes pályázathoz szükséges továbbá, hogy a benyújtó kollégiumi kérelmét és a fellebbezését az adott oktatási intézmény elutasította.

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja az érdekeltek figyelmét arra, hogy feltétlenül igényeljenek kollégiumi férőhelyet intézményüktől, és arra is, hogy a felvételi kérelem elutasítását fellebbezzék meg, ugyanis az elutasító határozatokat mellékelni kell a pályázathoz.

A Pécs városában tanulmányaikat folytató hallgatók részére albérleti támogatás csak abban az esetben állapítható meg, ha az önkormányzat rendelkezésére álló kollégiumi férőhelyeket betöltötték.

A kollégiumi férőhelykérelmet és a fellebbezést elutasító határozat benyújtására a pályázati határidő lejárta után, pótlólag is van lehetőség. A többi dokumentumot határidőre várja az Önkormányzat. A formailag és tartalmilag hiányos pályázatok az elbírálásból kizárják.

A pályázatot 2016. augusztus 10-ig lehet benyújtani.

A tájékoztató és az űrlap beszerezhető Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Irodáján, illetve letölthető a www.kaposvar.hu honlapról.

Címkék: hallagató, albérlet, egyetem, kollégium, pályázat, diák, gazdaság