69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg - írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján, Somogy megyét érintően, a 610-es számú Dunaföldvár-Nagykanizsa főút (Taszár körforgalmi csomópont-Kaposvár belterületi határ között), a 67-es számú főút Szigetvár-Balatonlelle főút (Antalszállás-Bőszénfa között), a 65-ös számú Szekszárd-Siófok főút (Daránypuszta-Som, Ságvár-Siófok Kiliti között külterületi szakasz, Siófokon a Vak Bottyán utcai szakasz), 7-es számú Dunaföldvár-Nagykanizsa főút (Siófokon a Tanácsház utcai és Balatonföldváron a Balatonszentgyörgyi úti szakasz), 681-es számú főút Berzence kül- és belterületi szakasz, a 7-68-76-os számú főutak keresztezésében lévő Balatonszentgyörgy körforgalmi csomópont, és hozzá kapcsolódóan a 7-es számú főúton körforgalom és Hollád közötti külterületi szakasz, a 76-os számú főút Balatonszentgyörgy külterületi szakasz, valamint a 6711-es jelű összekötő út Lengyeltóti és Szőlőskislak között, és a 6403-as jelű összekötő út Ságvár-Ádánd közötti, térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten. Összesen több mint 38,8 km hosszon, mintegy nettó 3,2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A munkálatok során a lokális előkészítések, pályaszerkezet cserék után történő egy-, illetve kétrétegű aszfalterősítésen túl, autóbuszöblök építése és felújítása, árkok, padkák, szegélyek és a közúti hidak szükséges javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására körforgalom épül Lengyeltóti belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri a lakosság megértését és türelmét!

 

Címkék: útépítés, utazás, főút, közlekedés, közút, Somogy, gazdaság