A Videoton Kaposvár egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít, több mint ezren dolgoznak ma itt. A főként elektronikai alkatrészeket gyártó vállalkozás évek óta bővíti piacait és fejleszt, amihez most a kormány is nagy mértékben hozzájárul.

"A Nagyvállalati Beruházási Támogatást olyan cégek kapják meg, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben." - ezt Varga Mihány, nemzetgazdasági miniszter mondta hétfőn délelött kaposvári látogatásakor.

Varga Mihály Videoton

Ezért kap a Videoton is 230 millió forintos vissza nem térítendő támogatást. A kormányzattól kapott forintokhoz a cég ugyanennyit tesz hozzá önerőből. Elsősorban fröccsöntőgépeket vesznek majd a pénzből, ami így nem csak a termelésüket fogja élénkíteni, hanem a tervek szerint 25 új munkahelyet is teremt.

" Ez egyúttal elősegíti a hazai alapanyaggyártó cégek beszállítói tevékenységének a növelését is. Az árbevétel növekményen felül segít versenyképességünk növelésében, és ezáltal új munkahelyek teremtésében." - árulta el Gerber András, a Videoton Elektro-Plast Kft ügyvezető igazgatója.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretösszege tavaly 3 milliárd forint volt, idén ötször ennyit ad a kormány.

"Arra törekszünk, hogy ebben az évben is folytassuk ezt a programot, azoknál a cégeknél, akik kiszorultak az Európai Uniós támogatásokból, illetve más pályázati lehetőségük már nem nagyon, vagy egyáltalán nincs. Ezeknél látjuk annak értelmét, hogy hazai forrásból is ilyen jellegű támogatásokat biztosítsunk." - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Szita Videoton

Az üzemlátogatás után Kaposvár polgármesterével is tárgyalt a nemzetgazdasági miniszter a modern városok program kaposvári beruházásairól. A több mint 120 milliárd forintos kormányzati csomag részeként 2-szer 2 sávos lesz a 67-es út Kaposvár és az M7-es autópálya között, megépül a Kaposvári Közlekedési Központ, egy új sportcsarnok és egy új fedett versenymedence, emellett megújul majd a kórház déli tömbje és a Csiky Gergely Színház is.

Címkék: Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Videoton, Szita Károly, Kaposvár