Siófok és Balatonszemes között folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése, ezért április 29-től június 10-ig Siófokon és Balatonszemesen pótlóbuszokra kell átszállni, továbbá a dél-balatoni pályán és a csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben.

 A felújítások miatt április 29-től, péntektől június 10-ig minden vonat utasait Siófok és Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótlók a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. 

Minden InterCity, ütemes gyorsvonat és személyvonat részben módosított menetrend szerint közlekedik. A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Balatonszemes–Nagykanizsa, illetve Keszthely között később közlekednek. A gyorsvonatok Nagykanizsa, illetve Keszthely–Balatonszemes között korábban közlekednek.  

A MÁV-START a vonatpótló buszokat a korábbi vágányzárak tapasztalatai és az utas-számlálási adatok alapján – szükség szerinti megerősítésekkel – rendelte meg és helyezi forgalomba. A személyvonatok pótlására járatonként egy-két, a gyorsvonatok pótlására általában három-öt busz áll majd rendelkezésre.

Címkék: pótlóbuszok, balatonszemes, vonat, máv, balaton, siófok, gazdaság