Több gond is volt a közös képviselővel az egyik kaposvári társasházban néhány évvel ezelőtt. Kiderült: nemcsak a közüzemi számlákat nem fizette ki, hanem a felújításra felvett hitel összegét sem a megfelelő helyre utalta.

Egy másik társasházban viszont megfelelő módon használták fel a közös pénzt. A lakók szerint csak olyan céggel érdemes szerződni, amelyiknek van szakmai múltja és megbízható.

- Tudom, hogy van több házkezelő csoport is a városban. De az én véleményem szerint és az itt élők szerint is csak olyannal érdemes szerződni akiknek megfelelő anyagi hátterük is van. És az ember megbízik bennük - mondta Mátyásné Tóth Zsuzsanna.

A lakóknak május végéig kell tájékoztatást kapniuk a beszámolókban, hogy mire is ment el a közösen befizetett pénz.  

- Tételesen ki kell mutatni azt, hogy a társasház mondjuk vízdíjra, szemétszállításra karbantartásra, hitelre bármilyen tételre mekkora összeget fizettek ki az elmúlt évben. De ezt a tételt el is kell bontani és tulajdonosonként is meg kell mutatni, hogy a tulajdonosnak mennyi volt a fizetési kötelezettsége, ebből mennyit teljesített és mennyi a záróegyenlege - tette hozzá Pap Henriette, a Kaposvári Vagyonkezelő  Zrt. házkezelés vezetője.

Ha a közös képviselő nem teljesíti az elszámolási kötelezettségeket a megadott határidőig, akkor akár le is válthatja őt a lakóközösség.

 

Címkék: beszámolók, társasház, 2016, gazdaság