Paks polgármesterét, Süli Jánost és Paks jegyzőjét, dr. Blazsek Balázst fogadta a Városházán szerdán Szita Károly polgármester. A két város februárban kötött együttműködést annak érdekében, hogy a Paks II. beruházásból Kaposvár is profitálhasson, s segítsen a majd ott dolgozó több mint 10 ezer ember ellátásában.

A tolnai város vezetői ma tájékoztatást kaptak a Kaposi Mór Oktató Kórház világszínvonalú diagnosztikai módszereiről dr. Moizs Mariann főigazgatótól. Prof. dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem tudásbázisát ajánlotta fel annak érdekében, hogy a majd ott dolgozó több ezer ember élelmezését Paks meg tudja oldani. A korszerű hulladékgazdálkodásról pedig Gombos Attila, a Kapos Holding elnök-vezérigazgatója beszélt.

fotó: atomerumo.hu
fotó: atomerumo.hu

Az együttműködés egy újabb találkozóval folytatódik majd, amikor Paks II. beruházói tájékoztatják a kaposvári vállalkozókat a beszállítói lehetőségekről.

Kaposvár turisztikai attrakcióit is ismertetni fogják a későbbiekben, hiszen ezen a területen is sokat tud kínálni a somogyi megyeszékhely.

Címkék: atomerőmű, Paks, turizmus, oktatás, egyetem, Kaposvár, gazdaság