Rövidesen újabb utcákban kell majd fizetni a parkolásért Kaposváron. Az eddigi parkolózónákat újabb 19 szakasszal bővítik ki.

Mások mellet a jövőben fizetni kell a Domus áruház előtti parkolóban, valamint az egykori bútoráruház melletti részen is. Fizetőparkolásra kell számítani a Damjanich utcában szinte a teljes hosszon a Pete Lajos utcától a Pázmány Péter utcáig.

null

A Városgondnokság vezetője azt mondja, egyre nagyobb a forgalom a belvárosban, ezért kellett bővíteni a fizetősparkolók körét.

- Egyre többen hagyták gépkocsijaikat az eddigi fizetőzónákon kívül közvetlen érintkező utcákban és az ott feltorlódott, bezsúfolt utcákat próbáljuk az újonnan kialakított fizető övezettel egy kicsit tehermentesíteni a balesetveszélyes helyzeteket elkerülni - válaszolta Herczeg Attila, a Városgondnokság vezetője.

Változik egyes parkolók fizetési besorolása is. Olcsóbb lesz a parkolás a Zárda utcában, valamint a Zárda közben. Kettes besorolásúvá minősítették a Kossuth Lajos utcát a Bajcsy és a Somssich utcák között, a Gróf Apponyi utca az Anna és a Laktanya utca között. Viszont a Németh István fasor teljes hosszában az egyes díjzónához fog tartozni.

null

Az újabb területekre most várják a fizetőautomatákat. Ha megérkeztek, és beállították őket, akkor életbe lép a fizetős övezet bővítése. Ez várhatóan május közepén lesz.

Címkék: fizető, parkoló, változás, kaposvár, gazdaság