Rengetegen érkeztek az elmúlt szezonban Siófokra. A belföldi és a külföldi turisták száma egyaránt nőtt. Főként a háromcsillagos hotelek és az appartmanok voltak népszerűek.

- 2015-ben az egymilliót is elérte a regisztrált vendégéjszakák száma, ez 2014-es egy 4 százalékos növekedést mutat. Szóval abszolút pozitív a véleményeink - értékelt a Tourinform Iroda - Siófok marketing menedzsere, Szentpéteri Ildikó.

Kaposváron is több turista fordult meg 2015-ben, mint a korábbi években. Vendégcsalogató programból az idén sem lesz hiány. A város művészeti-, illetve sportfesztiváljaira ezúttal is ezreket várnak.

- A farsangon túl vagyunk, nagyon jó visszhangot kelltett, majd a Rippl Rónai fesztivál, amire nagy várakozással tekintünk, különösen azért is, mert már most az utazás kiállításra el tuduk vinni ennek a programját, elértük, hogy hónapokkal előtte van program és remélem ennek látogatottságbanis meg lesz az eredménye - foglalta össze a Tourinform Iroda - Kaposvár vezetője, Mayerné Bocska Ágnes.

A szállás.hu felmérése szerint jelentősen emelkedett a hazai turisták száma is, akik közül minden ötödik ember Szép kártyával fizetett. A belföldi vendégjárás megélénkülésének oka az is, hogy az európai terrorcselekmények, illetve a görögországi migránshelyzet miatt megváltoztak az utazási szokások.

A legtöbben júliusban és augusztusban nyaraltak hazánkban. Sokan inkább rövidebb időre, jellemzően pár napra utaztak pihenni, de ezt többször is megtették. A Balaton mellett népszerű úticél volt a főváros is. Magyarországon tavaly több mint 10 millió vendég pihent meg, ami összesen 360 milliárd forintos nemzetgazdasági bevételt jelentett.

Az idegenforgalmi szakemberek idén is nagymértékű, akár 9-10 százalékos bővülésre számítanak.

 

Címkék: terrorveszély, turizmus, magyarország, gazdaság