Egy belvárosi, 107 négyzetméteres lakást, beépített konyhabútorral és autóbeállóval havi 90 ezer forintért kínálták Kaposváron. Régen sokáig kellett volna hirdetni, de most a magas ár ellenére is néhány nap alatt gazdára talált. A Boldingatlan Kft. ügyvezetője, Boldizsár Balázs azt mondja: sokan keresnek albérletet, de ők nemcsak a bérleményeket, a bérlőket is megszűrik: "Nagyon komoly kereslet van az albérletekre. Szinte napokon belül ki lehet adni ezeket az ingatlanokat. Még úgy is, hogy a közvetítésünkkel csak szigorú feltételek mellett lehet ezt megtenni."

Hasonlóak a tapasztalataik a többi piaci szereplőnek is: amit kínálnak, azt azonnal kiadják. Az árak is emelkedetek emiatt. Míg néhány éve 30-40 ezret kértek havonta a lakástulajdonosok, addig ma már 50-60 ezret. A belvárosi nagyobb lakásokat pedig 90-100 ezerért is ki lehet adni.

A szakemberek szerint az ingatlanárak még nem emelkedtek olyan mértékben Kaposváron mint az albérletárak, így érdemes ingatlanba fektetni, majd kiadni. Gócza Zsuzsanna, az Otthon Centrum Kaposvár vezetője: "A befektetési kedv az utóbbi két-három évben megemelkedett. Ennek hatására nőttek meg az albérleti árak is, hiszen így hamarabb megtérülhet adott esetben mondjuk egy panel lakás ára."

A szakemberek szerint az ingatlanpiacon óriási a túlkínálat, több száz lakás és családi ház vár gazdára.

Címkék: kiadó, albérlet, lakás, gazdaság