Miha Tímea a Kapos Holding Zrt. bérszámfejtésén dolgozik az Ifjúsági Garancia Progmram keretében. Mielőtt ide került többször is próbált elhelyezkedni. Sikertelenül. "Azt tapasztaltam, hogy a munkáltatók nem szívesen alkalmaznak pályakezdőket, mert időbe és pénzbe kerül nekik a betanításuk. Ezzel a programmal azonban több költséget is megspórolhatnak."

A holdingnál nemcsak a központ iroda munkájában vesznek részt a hasonlóan alkalmazott fiatalok. Bér- és járuléktámogatás mellett dolgoznak még például a városi fürdőben is. A cég a program lejárta után is foglalkoztatja azokat a fiatalokat, akik beváltak a tanulási időszakban.

Somogyban 1900, 25 év alatti regisztrált álláskereső fiatalt vonnak be a programba. A kaposvári járásban már mintegy ötszázan dolgoznak. A fiatalok foglalkoztatására a megyében csaknem 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből fizetik a bér és járulék

A munkaügyi központ még több mint 600 fiatalt tudna fogadni és elhelyezni a megye cégeinél. Rövidesen pedig egy újabb "Vállalkozz itthon, fiatal!" elnevezésű program is indul, amelyben 30 év alattiak kaphatnak támogatást vállalkozásindításhoz.

Címkék: garancia, ifjúság, járulék, kedvezmény, bér, fiatal, munka, gazdaság