2016. január 1-jével további 117 településen is megkezdi ezt a munkát a szolgáltató. Míg Kaposváron hetente, utóbbiak esetében kéthetente viszik majd el a kék edények tartalmát.

"Kaposvár szándéka, hogy megvalósítsa a „Zöld város” programot, amely azt célozza, hogy az évtized végére teljes egészében megújuló energiákból tartsuk fenn magunkat. Ehhez a programhoz tökéletesen illeszkedik az új komplex hulladékgazdálkodási program is, amely új fejezetet nyit Kaposvár és a térség hulladékgazdálkodásában" - mondta egy keddi sajtótájékoztatón Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program részeként 6,2 milliárd forintból valósult meg a korszerű hulladékkezelő telep a 61-es út mentén, ahol átválogatják és frakciónként különválasztják a térségben keletkező hulladékot.

A hulladékkezelő telep és az ehhez kapcsolódó fejlesztések megvalósításán túl, további eszközökre és gépekre is sikeresen pályázott a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A tíz kommunális hulladék gyűjtésére, és két szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas gépjárművel együtt 32 ezer darab kék, szelektív gyűjtőedény is megérkezett, utóbbiakat a kaposvári háztartások már megkapták.

A társulás további településein a hetekben veheti át ezeket a lakosság, az önkormányzatok közvetítésével.

Címkék: Kaposmenti, kuka, szelektív, hulladék, gazdaság