A Kométa 99 Zrt. lett az "Év munkáltatója" 2015-ben Kaposváron. Az önkormányzat által alapított, és első alkalommal odaítélt díjat Szita Károly polgármester adta át Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgatónak pénteken délután a húskombinát dolgozói előtt.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara valamint a helyi szakszervezet egymástól függetlenül terjesztette fel a céget az elismerésre.


Mint ismeretes: 2013 tavaszán a városlakók több mint 97 százalékos támogatása mellett Kaposvár kétmilliárd forintot fektetett a cégbe. Ez a pénz mára megtérülni látszik. Szita Károly, polgármester: "A vállalkozás 19 milliárd forintról 30 milliárd forintra növelte árbevételét. Az akkori 500 alatti dolgozói létszáma, ma már közelít a 700-hoz. Méltán vívta hát ki ezt a címet és én büszkén adthattam át, hiszen 700 ember családjának adja meg azt a lehetőséget, hogy nyugodtan fekhetnek és másnap nyugodtan kelhetnek, mert van hova menniük dolgozni."

A húskombinát az üzem dolgozói mellett további 2-300 beszállítónak biztosít rendszeres bevételt. A városvezető e vonatkozásban azt is hangsúlyozta: Kaposvár egyik legfontosabb célja, hogy mindazok dolgozhassanak, akik munkával akarják megteremteni önmaguk és családjuk biztonságát.


"A szavak repülnek, a jó példa magával ragad" - mondta a cégvezető, Giacomo Pedranzini, aki szerint a mostani siker titka a technológiai fejlesztések mellett dolgozóiban rejlik: "Cégünk igyekszik megbecsülni a munkaerőt: senkit sem foglalkoztatunk például minimálbérért. Büszke vagyok arra is, hogy a hónap dolgozóit és a törzsgárdatagok munkáját plusz juttatásokkal is el tudjuk ismerni."

A húskombinát alkalmazottai azonban nemcsak a juttatások miatt ragaszkodnak munkahelyükhöz. Tánczos Péter, műszakvezető azt mondta: "Vannak különböző prémiumok, különböző juttatások, caffeteria, ünnepek alkalmával különböző ajándékozásoki akciók, családi programok és egy jó közösség, amit itt meg lehet találni."

Címkék: munkáltató, húsüzem, Kométa, elismerés, díj, gazdaság