A város történetének legnagyobb intézményfejújítási programját hajtották végre ebben az évben - hangsúlyozta huszonnégy intézményben történt felújításokról szólva Szita Károly, Kaposvár polgármestere. 

A Munkácsy Mihály Gimnázium is megújult.
A Munkácsy Mihály Gimnázium is megújult.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszöntőjében kiemelte: az ilyen jellegű beruházásoknak és közös projekteknek köszönhetően meg tudták cáfolni azt a fajta riogatást és negatív fogadtatást, amely szerint sem az önkormányzat, sem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem tud igazi gazdája lenni az iskoláknak.

Gyallai Katalin, a 110 millió forintból megújult, nyolcszáz diákot befogadó Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója beszámolva a felújítás során elvégzett munkálatokról - kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt és a falakat, újrafestették az épületet - úgy fogalmazott: "épületünk megújulása szimbolikát hordoz magában. Ahogy a frissen szigetelt falak megóvnak minket az időjárástól, úgy áll intézményünk is ellen a munkánkat hátráltató tényezőknek".

Címkék: intézményfelújítás, 900 millió, Kaposvár, gazdaság