Célegyenesébe érkezett az új hulladékfeldolgozási és szállítási rendszer bevezetése. Az új rendszerhez nemcsak az ott dolgozóknak, hanem a lakóknak is hozzá kell szokniuk.

- Megérkeztek az új szállítójárművek, amik viszont érzékelik azt, hogy a kommunális hulladékot honnan gyűjtjük be és mikor, ezért a fekete és a zöld kukákra egy chipet fogunk felhelyezni. Erről is levélen keresztül fogjuk a lakosságot értesíteni, hogy melyik nap és mennyi ideig kell kint hagyni a háztartások előtt - mondta Kovács Katalin, a Kaposvári Önkormányzat hulladékgazdálkodási referense.

null

A szelektív hulladékgyűjtő edények és a komposztáló ládák 80 százalékát már kiosztották Kaposváron, és a többit is napokon belül. A társuláshoz tartozó többi 117 településre pedig decemberben juttatják el azokat. A begyűjtéshez szükséges autók chipolvasóval és kamerával vannak felszerelve. Ilyenekre cserélik az elavult kukáskocsikat.

null

- Óriási előrelépés a szolgáltatás biztonságát tekintve, hiszen ezek új autók, ezek megbízhatóan üzemelnek. A régi gépparkot jól fogják tudni pótolni, vagy lecserélni. Minőségi továbblépés ez nekünk - válaszolta Trenyik Tamás, a Dél-dunántúli Hulladékkezelõ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kaposvári hulladékkezelő cég 18 új kocsit szerzett be. A teljes beruházás mintegy hat milliárd forintba kerül. Az új rendszerben a megtermelt szemét 80 százalékát környezetbarát módon tudják újrahasznosítani.

Címkék: eszköz, Kaposmenti, beszerzés, szeméttelep, jármű, szemét, gazdaság