Január elsejével országszerte a Főgáz Zrt. veszi át az E.On korábbi ügyfeleit. Ez a szolgáltatóváltás automatikusan megtörténik, az ügyfelek mégis megérzik majd a változásokat. Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt.  csoportszóvivője: "Mivel az elszámoló számlákat december 31-én tudjuk kiállítani, ezért ügyfeleink az E.On felé fennálló számlájukat január végén-február elején fogják megkapni, ekkor viszont már a Főgáz Zrt. is küldeni fogja nekik az aktuális havi számlájukat, így előfordulhat, hogy a számlák összecsúsznak."

Egy hidegebb decemberi hónapban amúgy is magasabb a számla összege, ráadásul a háztartások a karácsony miatt is sokat költenek az év végén. Így a feltorlódó kéthavi számla befizetése sokaknak szinte megoldhatatlan lesz.

Azok, akik bajba kerülnek a SzocioNet Családsegítőtél kérhetnek segítséget; az adósságkezelési munkacsoport-vezetője Hessl Éva: "Ez maximum három hónapos időszakot jelent, amikor a havi számlák fizetése mellett a hátralék egy bizonyos részére előtakarékoskodik az ügyfél. Itt háztartásgazdálkodást vizsgálunk tulajdonképpen: bevételeket-kiadásokat próbálunk összhangba hozni."

Jelenleg nagyjából hatvan család felel meg a hatályos követelményeknek. Tőlük a tartozásuk 75 százalékát, de legfeljebb 300 ezer forintot vállalhatják át.

Címkék: számla, szolgáltató, adósság, gáz, gazdaság