Somogyba 80 milliárd, Kaposvárra 30 milliárd forint érkezhet a Gazdaságfejlesztési és Innovatív Operatív Program (GINOP) keretében. Ezt Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője jelentette be a napokban.

A politikus sajtótájékoztatóján azt is elmondta: várhatóan 2017. júliusáig az uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázatát kiírják majd. A vállalkozások leginkább a versenyképességük javítására és munkahelyteremtésre pályázhatnak. A döntéshozók szándéka szerint ugyanis az operatív program egyik legfontosabb célja, hogy a magyarországi foglalkoztatási arány elérje a 75%-ot.

Még ebben az évben megjelenhetnek az állattenyésztőknek szánt pályázatok is. Erről a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a hétvégén. Nagy István szerint 2014 és 2020 között összesen 150 milliárd forint jut az ágazat fejlesztésére.

A gazdálkodók kamattámogatást is igénybe vehetnek majd. Vagyis azok, akinek nincs elegendő tőkéjük a pályázati önrész biztosításához, állami támogatással kedvezményes kölcsönt vehetnek fel.

Címkék: állattenyésztő, milliárd, kamat, kölcsön, munkahely, pályázat, gazdaság