Több szempontból is előnyösebb az új várdai falubusz, mint a korábbi. A falu gondnoka is megszerette már az új járművet. Tóth György szerint azonban a legfontosabb, hogy az emberek sokkal kényelmesebben utazhatnak.

- Napellenzők vannak oldalt, amit fel tudnak húzni. Az ülések állíthatóak, két fokozatban dönthetők az ülések. Elég tágas a tér, a két üléssor között is elég tágas a tér, tehát kényelmi szempontból az utasok számára ez valamivel kényelmesebb mint az előző - mondta Tóth György, várdai falugondnok.

A településen nagy igény van a falubuszra, szinte nincs olyan nap hogy ne használnák.

null

- Az orvoshoz való szállítást és a belső szállítást is illetve a szociális étkezést is a buszunkkal oldjuk meg. Valamint a kórházi járatokat, a gyerekek szállítását illetve egyéb civil szervezete, nyugdíjas egyesületnek és a többinek a szállítását. Nélkülözhetetlen a falu életében - válaszolta Varga András, Várda polgármestere.

A várdai buszon kívül még 188 falubusz és terepjáró érkezik Somogyba. Összesen több mint másfél milliárd forint értékben.

null

- Nagyon aktívak voltak most a pályázók, hiszen tudták azt, hogy ebben a ciklusban, aminek a zárása most történik az idei évben ez az utolsó ilyen lehetőség. Elmondható az is, hogy reggel 8-kor nyitott ki a felület és 11 órakor már be is zárt. Tehát lényegesen több és felkészültebb pályázó kérelmezte ezt a tanyabuszt - tette hozzá Farkas Éva, az MVH Somogy megyei kirendeltségének vezetője.

Farkas Éva hozzátette: fontos, hogy pályázók október 30-ig beszerezzék a járműveket, valamint benyújtsák a kifizetési kérelmeket. Aki ugyanis ezt elmulasztja, az elesik a támogatástól.

Címkék: falubusz, újítások, Somogy, gazdaság