A Balaton most készülő horgászturisztikai koncepciója elsősorban nem a rendezvényekre alapoz. Hanem arra, hogy horgászni nemcsak júliusban és augusztusban lehet a tónál, hanem tavasszal és ősszel is. Igaz, ehhez például a parti horgászat feltételein is javítani kellene.

"Még mindig problémás az, hogy akár sátorral, sátortábor körülmények között a horgász elfoglalhasson egy partszakaszt mondjuk 4-5-6 napra: ezt igyekszünk a jövő évre teljesen rendbe hozni." - árulta el a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szári Zsolt

Ugyanakkor az is igaz, hogy a balatoni halászat betiltása óta egyre jobbak a tóra érkező horgászok fogási esélyei. A halállományra a Desedán sem lehet panasz. Ezért is lehet, hogy a Desedára nemcsak Somogyból, vagy a megyeszékhely környékéről érkeznek visszajáró hotrgászok.

A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke szerint, egy jövőbeni versenypálya például elengedthetetlen lesz akkor, ha a Deseda két év múlva pontyfogó világbajnokságot rendezhet.

"Akkor mindenképpen a tó belép abba a nemzetközi körbe amellyel olyan turisztikai célponttá válik, ahol számolhatnak a szállodák, számolhatnak a vendéglősök." - tette hozzá a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke, Kozári Miklós.

A desedai horgászok terveiben a többi között a csónakkikötők állásainak, illetve a tó környéki szálláshelyeknek a bővítése, valamint néhány mozgássérült horgászhely kialakítása is szerepel.

Címkék: deseda, horgász, balaton, gazdaság