A kaposvári Bábszíntér Alapítvány hat évvel ezelőtt alakult meg. Előadásaik egy részét, évente mintegy 180-at az Együd Árpád Kulturális Központban tartják, itt egy raktáruk is van. Az elmúlt években sem a terem-, sem pedig a raktárhasználatért nem kellett fizetniük. Az önkormányzat így támogatja a munkájukat.

- A kaposvári gyerekek legalább egyszer eljutnak ide a csecsemő óvódás, iskolás és felnőtt előadásainkra. Úgyhogy ebben az évben is megkapjuk ezt a támogatást, hogy az Agórában játszhatjuk az évadunk nagyrészét - mondta Pályi János, a Bábszíntér vezetője.

A Bábszíntéren kívül szerdán délután még 71 másik civil szervezet kapott oly módon támogatást, hogy a kaposvári, vagy a településrészi kulturális intézményekben nem kell terem-, vagy helyiség használati díjat fizetniük. Ez összességében több mint 75 és fél millió forintot tesz ki. Ezen felül 50 millió forintnyi anyagi támogatást is biztosít a civileknek Kaposvár.

- Ez a legnagyobb erőnk, mert a céljainkat is közösen határozzuk meg, közösen is tervezzük és közösen is valósítjuk meg. ezzel az erővel tudott Kaposvár olyan dinamikusan fejlődni, mint ahogy fejlődött és ezzel az erővel fog az elkövetkezendő épvekben is - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A támogatásban részesült civil szervezeteknek a néhány tízezertől több millió forintig nem kell bérleti díjat fizetniük.

Címkék: szervezetek, civil, támogatás, Kaposvár, gazdaság