- Az új rendszer jól illeszkedik Kaposvár azon programjához, hogy zöld várossá váljon. A megújuló energiák használata mellett, a környezettudatosság jegyében, ezentúl újrahasznosítjuk a hulladékot – mondta el Szita Károly a keddi sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: a korszerűbb hulladékgazdálkodás és az ez évben elinduló új gyűjtési rendszer nem kerül majd többe a kaposváriaknak.

null

A családi házas övezetekben lakók még ebben az évben, a már meglévő kukájuk mellé új, kék színű hulladékgyűjtő edényt kapnak, melybe a szelektíven gyűjtött papír-, műanyag- és fémhulladékot tehetik, emellett komposztládákat is kioszt a társulás. A lakótelepeken is új, kék konténereket helyeznek ki, ezekbe teheti a lakosság a szelektíven gyűjthető hulladékát. A már nem hasznosítható háztartási hulladékot (szemetet) továbbra is a már meglévő konténerekbe kell majd tenni.

null

Az így begyűjtött hulladékokat ősztől már a 61-es út mellett épülő új hulladékkezelő telepre szállítják. A 6,2 milliárd forintos programból 1,5 milliárd forint értékben új, korszerű gépek biztosítják majd a minél nagyobb arányú újrafeldolgozást.

- A telepen olyan korszerű géppark állt fel, amellyel öröm dolgozni és a leghatékonyabban tudjuk újrahasznosítani a hulladékot - hangsúlyozta Kovács Katalin, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetője.

Elmondta azt is, hogy szeptembertől széles körben, többek közt lakossági fórumok keretében tájékoztatják majd a lakosságot az új programról.

null

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információk: www.kaposmenti.hu

Címkék: Hulladékgazdálkodási, Program, Kaposmenti, gazdaság