Továbbra is népszerű úti cél a nyaralók körében Horvátország. A pihenés idejére azonban mindenképpen érdemes utasbiztosítást kötni a szakemberek szerint. Egy kórházi kezelés például több millió forintba is kerülhet külföldön.

Manapság többféle biztosítás közül is lehet választani. Az emberek általában az olcsó, mégis sok szolgáltatásra kiterjedő csomagot választják.

- Leggyakrabban ezt kötik az ügyfelek, ha külföldre utaznak. Nagyon jó szolgáltatásokkal, magas biztosítási összegekkel, limitekkel és megfizethető áron. Gépkocsi kiegészítő biztosítást is lehet hozzá választani, ugye ettől is félnek, hogy az út szélén lerobban az autó, ott maradnak és nincs segítség kéznél - mondta Forró Istvánné, a KÖBE Biztosító ügyfélszolgálati referense.

Ezért érdemes átvizsgáltatni az autót nyaralás előtt.

- Nagyon célszerünek tartom a nyaralás előtt átnézetni a szervizbe a fékrendszereket, olajszintet, hűtővíz szintet megnézetni nagyon célszerűnek tartom, lámpákat, indexet, mert nagyon sok minden meg lehet előzni ezzel - válaszolta Pleck Gyula.

A szervizben mindent alaposan megnéznek a szerelők. Tapasztalataik szerint nyaralás előtt kifejezetten sokan keresik fel őket.

- Ezeket az átvizsgálásokat minden esetben egy checklista alapján végezzük. Erről, természetes az ügyfél a végén kap egy kitöltött hibalistát. Az autótokat gyakorlatilag teljesen átvizsgáljuk. Nagyon fontos a világító berendezés a fékberendezés, az ablaktörlők, ablakmosók állapota - tette hozzá Nagy Norbert, a Karg Mobil Kft. szervízvezetője.

Ezen kívül ajánlott még egy klíma tisztítás, pollenszűrő cserével. Az utazás előtti átvizsgálást egyébként, márkaszerviztől függően, pár ezer forintért végzik el a szakemberek.

Címkék: átvizsgálás, biztosítás, utazás, nyaralás, autó, gazdaság