Csütörtökön délelőtt lett volna közgyűlés és a napirendi pontok között szerepelt az is, hogy a társaság élére vezetőt válasszanak, mivel a jelenlegi Bahart-vezér Halmos Gábor megbízása lejárt. Mivel a tulajdonos önkormányzatok nem hozták el részvényüket, vagy az erről szóló letéti igazolást, így a közgyűlést nem tudták megtartani és jövő hét keddre napolták el a döntést.

Információnk szerint a találkozón több polgármester is nemtetszését fejezte ki a vezérigazgató váltással kapcsolatosan. Többen asztalt is bontottak. Halmos Gábor éppen két éve ült át a gazdasági vezetői székből a vezérigazgatóiba, Horváth Gyulát váltva. A hajózási társaság az elmúlt öt év rekord forgalmát és nyereségét produkálta 2014-ben. Továbbá számos fejlesztést is megvalósítottak.


Hétfőn a siófoki képviselőtestület zárt ülésen tárgyalta, hogy a Balatoni Hajózási Zrt.-ben a várost képviselő Csorba Ottó milyen álláspontot képviseljen a cég csütörtöki, személyi változásokat is tárgyaló közgyűlésén. A siófoki fidesz frakció közleményében kitért arra is, hogy a Balatoni Hajózási Zrt-vel kapcsolatban megújulásra van szükség, ezért javasolta Kollár Józsefet, a Siófokon jól ismert, vezetői tapasztalattal bíró szakembert vezérigazgató-jelöltnek.

Továbbá javasolta a hajózási társaság igazgatóságába Balázs Árpádot és a felügyelő bizottságba Szajcz Adriánt.

Címkék: Halmos, vezér, Bahart, hajózás, Balaton, gazdaság