Zsúfolásig megtelt a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár gyermek részlege hétfőn délelőtt. Csaknem félszáz anyuka és gyermeke várja a Baba-mama klub foglalkozásait. Szalai Laura 5 éve hordja ide a gyermekeit. Azt mondja: egyetlen alkalmat sem mulasztana el.

A mai alkalomra Kaposvár polgármestere is ellátogatott. Azt mondta, fontosnak tartja, hogy a foglalkozások továbbra is ingyenesek legyenek. Ezért 600 ezer forinttal támogatja a város a klubot.

A foglalkozásokon verseket, mondókákat tanulnak a gyerkek és anyukájuk. Sokat énekelnek és báboznak is. A foglalkozások vezetője szerint a babák személysiégfejlődése szempontjából is fontosak ezek az alkalmak.

- Beindítja a beszédet például. Nagyon sok szülő visszajelzett, hogy a mondókák dalok azáltal, ahogy tanítja otthon is, hiszen ennek otthon van folytatása. Megtanulja a kisgyermek a Weöres Sándor, Tankó Sirató Károly verseket. Azon kívül érzelmileg is fejlődnek, közösségbe szoknak. És megtanulnak együtt játszani a többiekkel - mondta a Baba-Mama Klub foglalkozás vezetője, Béres Erika.

A Baba-Mama Klub hétfőnként délelőtt 10 órától várja a családokat a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

 

Címkék: mama, baba, klub, gazdaság