Pénteken az iskolások, szombaton pedig civil szervezetek és lakóközösségek teszik szebbé környezetüket. Az akció részleteiről a Kapos Televízióban, valamint a nagyvárostakarítás. hu oldalon találnak bővebb információt.

Több mint 4000-en ragadtak kesztyűt és seprűt tavaly Kaposváron a "nagy város takarításon." A programhoz több sportoló is csatlakozott, akik idén szeretnék szebbé tenni a sportcsarnok környékét.

Az akcióra több iskola és civil szervezet is jelezte részvételét. A mozgáskorlátozottak megyei egyesülete például idén 15 emberrel vesz részt a takarításban.

- Azért tartjuk fontosnak, mert úgy gondoljuk, hogy felelősnek érezzük magunkat a társadalom többi tagjával együtt a környezetünkért, a város tisztaságáért, és hogy mi is részt vegyünk, példát mutassunk ebben az akcióban - árulta el a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének ügyvezetője, Bodor Zoltán.

Az idei várostakarítás április 24 pénteken kezdődik és másnap is folytatódik. A pontos helyszínekről anagyvárostakarítás.hu oldalon lehet bővebben olvasni.

- Menetrend igazából hasonló, mint az előző években. Pénteken az iskolák takarítják ki az iskolák környékét, szedik össze az elhagyott hulladékot. Szombaton pedig cégek, civil szervezetek, képviselők, lakóközösségek fogják azokat a területeket kitakarítani, amit ők vállaltak - foglalta össze a Kaposvári Önkormányzat hulladékgazdálkodási referense, Kovács Katalin.

Szerkesztőségünk is kiveszi részét a munkából, a korábbi évekhez hasonlóan a Kapos Televízió munkatársai a megyei könyvtár melletti parkolót teszi szebbé. Az egész napos takarítás legfontosabb pillanataiból pedig egy rövid összeállítást láthatnak a péntek esti híradóban.

 

Címkék: takarítás, város, kaposvár, gazdaság