A pénzügyi és gazdasági ismeretek középiskolai oktatásának helyzetét és jövőjét körüljáró egész napos konferencián Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatással szemben egyre erősebben megfogalmazódó elvárás a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása, az akadémikus tudás már nem elég, a tanároknak módszereiket is folyamatosan fejleszteniük kell.

Lenner Áron Márk hangsúlyozta, hogy nemzetgazdasági érdek a pénzügyi kultúra fejlesztése, és ki kell nevelni egy új, pénzügyileg tudatos generációt. Mint mondta, az alacsony vállalkozói hajlandóságon több ponton is igyekszik javítani a kormány: szükség van hiteles vállalkozói példák bemutatására, ezért például az NGM havi rendszerességgel vállalkozói díjakat is átad, elkezdődött a pénzügyi és vállalkozási ismeretek tanítása a köznevelésben, és gyakorlatorientált lett a szakképzés.

Ezenkívül több, európai uniós forrásból megvalósuló konstrukció is segíti a vállalkozás indításához szükséges tőke megszerzését mentorálási, oktatási programokkal kiegészítve - tette hozzá. azt.

Címkék: tanítás, pénzügy, iskola, gazdaság