A beérkezett pályázatok közel 90 százaléka részesült már támogatásban. A háztartási nagygép- és a nyílászárócsere alprogramok esetében a pályázatkezelő szervezet az NFM kérésére megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát, így 2015 tavaszán további pályázatok esetében várhatóak befogadások, támogatói döntések.

A tárca közölte azt is, hogy a források rendelkezésre állásának függvényében további pályázatok meghirdetését tervezi, amelyek a lehető legszélesebb körnek biztosítanak lehetőséget az energiahatékonyság javítására, az energiaköltségek csökkentésére.
A legtöbb pályázat a háztartási nagygépek cseréjére érkezett, összesen 26 ezer, amelyből 24 621 pályázat támogatását hagyta jóvá a minisztérium március végéig. További 159 pályázat támogatói döntésének aláírása folyamatban van.

A nyílászárócsere alprogramra közel 3 ezer pályázat érkezett be, ezekből 1496-ot hagytak jóvá és további közel 600 pályázat támogatói döntése aláírás előtt áll.

A fűtéskorszerűsítés alprogramra mintegy 2800 pályázatot nyújtottak be, ezekből 950 támogatását hagyta jóvá a minisztérium.

Címkék: Otthon melege program, ajtó, kazán, csere, pályázat, gazdaság