- Szeretnék megnyugtatni mindenkit, Kaposvár sem a Buda-Cash-re, sem a Quaestorra nem bízott egyetlen közforintot sem, sőt az elmúlt két évtizedben egyetlen brókercéggel sem kötöttünk ilyen jellegű megállapodást - válaszolta Szita Károly.

Lapunk azután kereste meg Kaposvár polgármesterét, miután kiderült, hogy az utóbbi hetek brókerbotrányainak nemcsak kisbefektetők, magánszemélyek és vállalkozások lettek áldozatai, hanem önkormányzatok is.

- Magam mindig úgy véltem, hogy a kaposváriak pénzét tilos kockáztatni. A brókercégek természetesen minden nagyobb pénzkezelő szervezetet megkeresnek csillogó ajánlataikkal, de a felelősen gondolkodó emberek tudják, hogy a beígért magas hozamnak kockázata is van. Az mindenkinek a saját döntése, hogy önmaga pénzét mibe fekteti, ám egy polgármester csak biztonságos bankokra bízhatja a közforintokat. A közösségünk pénzéből építünk utakat és járdákat, tartjuk fenn intézményeinket, legyen szó óvodáról, iskoláról vagy éppen idősek otthonáról, s megtakarításainkból vagyunk képesek az uniós pályázatok önrészét is vállalni. Ha a közösség pénzét kockáztatnánk, Kaposvár jelenét, gyermekeink, unokáink jövőjét veszélyeztetnénk, ez pedig megengedhetetlen. Számunkra tehát ezen a téren is a biztonság a legfontosabb - fogalmazott Szita Károly.

Címkék: Szita Károly, bróker, pénz, biztonság, Kaposvár, gazdaság