Hatalmas földtömeg zúdult az egyik Keletivánfa utcai családi házra egy hónappal ezelőtt. A katasztrófavédők a balesetek elkerülése miatt lezárták a területet, még a családnak is el kellett hagynia otthonát.

- A vőnkhöz tudtunk folyamodni és akkor ő jött értünk és ők fogadtak be minket éjszakára, aztán úgy vagyunk itt, mint a nem is tudom ... olyan érzés, hogy ezt szavakban elmondani nem lehet - mondta az ott élő László Nándorné.

Az idős házaspár mihamarabb szeretne visszaköltözni otthonába. Már egy vállalkozót is megkerestek, hogy állítsa helyre a löszfalat. A munka azonban 3 és fél millió forintjába kerülne a családnak.

- Saját erőnkből szerettük volna megoldani, de sajnos a biztosító nem fizet és akkor próbáltunk kölcsönt felvenni, jelzáloghitelt a házra, de mivel túlkorosak vagyunk, így már nem kapunk pénzt - tette hozzá László Nándor.


Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.
Több mint 3 millió forintba kerül a helyreállítás.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A házaspár ezért Kaposvár önkormányzatától kért segítséget. A város segít az időseknek, a tervek szerint egy hónap múlva 8-10 ember nekilát a helyreállításnak.

- Gyakorlatilag vödör mennyiségekben szabad, szigorú felügyelet mellett szabad ezt a földet kitermelni. Ezt ígérte meg a város, hogy, amikor az engedélyek meglesznek, mert kell hozzá statikai tervtől sok minden más, ha a tervek megvannak, akkor ebben az élő munkában segíteni fogunk - válaszolta Tóth István, városi főmérnök.

Az embereknek több tíz köbméter földet kell majd megmozgatniuk. Mivel hosszadalmas munkáról van szó, várhatóan két hónapig is eltarthat a helyreállítás, a család pedig ezután költözhet vissza otthonába.

Címkék: löszfal, Keletivánfa utca, segítség, önkormányzat, Kaposvár, gazdaság