A jegybank közleménye szerint az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt, ezért függesztette fel részlegesen a Quaestor tevékenységi engedélyét.

A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat - írja az MNB.

A cég kaposvári fiókja előtt is népes tömeg gyűlt össze kedd reggelre.

null

Hétfőn a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. "A Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit" - indokolt a cég.

Felügyeleti biztost rendelt ki a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden - nyilatkozta az MTI-nek Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője.

Az MNB kedden reggel függgesztette fel a a brókercég tevékenységi engedélyét, miután a hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt.

Címkék: quaestor hungária, értékpapír, brókerbotrány, buda cash, gazdaság