A nyolcvanas évek egyik legtöbbet játszott slágerét vették elő és porolták le az általános, valamint középiskolás diákok. Pénteken délután ezzel a zenével állították meg a kaposváriakat és hívták fel a figyelmüket az energiatakarékosság világnapjára. A fiatalok is tudják például, ha nem kapcsolják le maguk után a villanyt, akkor annak bizony komoly következményei vannak a környezetükre.     

A kaposvári távhőszolgáltató másodjára szervez a világnaphoz kapcsolódva programokat. A Kossuth téri villámcsődület csak a nyitánya volt egy több hetes rendezvénysorozatnak.

Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. távfűtési műszaki vezetője elmondta: "Kinyitjuk például a kazánházat úgy, mint tavaly is. Ugyanis láttuk mennyire nagy érdeklődés volt és milyen meglepetés volt a diákoknak, hogy láthatták a kazánokat és a különféle berendezéseket. Most három héten keresztül nyitva lesz a fűtőmű, iskolák jelentkezhetnek be, megmutatjuk a kazánházat, utána pedig a laborunkban várjuk őket."

A rendhagyó tanórákon meghökkentő kísérleteket láthatnak a diákok, amelyek segítségével a hőtan és a fizika tudományát fedezhetik fel. A távfűtőüzem látogatásai hétfőn kezdődnek, amelyekre várják az iskolákat.

Címkék: energiahordozó, energiatakarékosság, flashmob, villámcsődület, diák, távhő, Kaposvár, gazdaság