Stábunk Kaszó környékén forgatott a témában. Több helyütt is méteres mélységű kis tavakkal találkoztunk ott, ahol útnak kellett volna lennie. A fák is hetek óta vízben állnak. A sár és a víz miatt sem az emberek, sem a nehéz munkagépek nem tudják megközelíteni ezeket a területeket.

Vereczkey Márton, a Kaszó Zrt. kereskedelmi osztályvezetője: "A legrosszabb a helyzet talán a laposabb, éger termőhelyeken alakult ki. Ezeken egyáltalán nem tudunk fát termelni, mert elsüllyednek a gépeink. Ráadásul, ha mégis rámennénk az átázott földre, akkor hatalmas károkat okoznánk a talajban is."


Vízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdőkVízben állnak a somogyi erdők
Vízben állnak a somogyi erdők
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Mecsekerdő Zrt. somogyi területén is hasonló a helyzet. Az ottani erdészek kollégáinknak azt mondták: ez akár átmeneti tűzifahiányt is okozhat, mivel a környéken élők mindig a lehető legközelebb fekvő erdőből vásárolják a tűzifát.  

A sok csapadék nemcsak a fakitermelést, hanem az erdőtelepítési munkálatokat is hátráltatja. Pedig a faültetést már most el lehetne kezdeni, hiszen áprilisban már sokszor nem alkalmas rá az időjárás a meleg miatt.

Címkék: kitermel, telepít, tűzifa, erdő, hiány, gazdaság