Az „Innovatív iskolák fejlesztése” c. pályázati kiírás keretében több mint 67 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kaposvári Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium. Az intézmény az elnyert összeget a tanuláshoz, sportoláshoz szükséges eszközök beszerzésére, valamint a pedagógusok továbbképzésére fordítja.

A pályázati pénz egy részéből, 12 millió forintból sporteszközöket szerez be az intézmény a mindennapos testneveléshez. Az összegből kerékpárokra, sátrakra is költenek a túrázáshoz és egyéb szabadidős tevékenységekhez. A projektnek köszönhetően az iskola taneszköz-állományát is bővíti. A megvalósítás során notebookokat, tableteket, Design Academy 2015 programot, dokumentum kamerát, sőt még digitális szögmérőt, digitális tolómérőt, lézeres távolságmérőt is beszereznek, melyek nagy segítséget jelentenek a szakmai tantárgyak oktatásához.

A pályázat új pedagógiai módszerek bevezetését is biztosítja, a tanárok pedig számos területet felölelő - konfliktuskezelés, tehetséggondozás, szenvedélybetegségek, mediáció, társas kapcsolatok fejlesztése, agressziókezelés, viselkedéskultúra, stb. - továbbképzéseken fejleszthetik magukat.

Az Építőipari a megye egyik legnagyobb szakképzője. A pályázati forrásoknak köszönhető eszközbeszerzés, illetve a pedagógusok szakmai fejlődése hozzájárul a magasabb színvonalú oktatáshoz, így várhatóan még több diáknak lesz vonzó a szakmatanulás a kormányzati elképzelésekkel összhangban.

„Az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium innovatív fejlesztése” a TÁMOP- 3.1.4-12/2-2012-0373 projekt keretében valósul meg.

Címkék: padagógus, eszköz, építőipari, uniós, fejleszt, pályázat, támogatás, gazdaság