10-15 %-os átlagos béremeléssel próbálják megtartani szakembereiket az egyik kaposvári vállalatnál. Évek óta probléma ugyanis, hogy nem találnak annyi mérnököt, ahánynak munkát tudnának adni.

- Jelenleg már versenyhátrányt jelent, hogy nincs elég mérnökünk, nem tudunk elég munkát elvállalni. Szerencsére feladatunk van elég, most is van több nyitott pozíciónk - mondta a Videoton Elektro-Plast Kft. MPI vezetője, Molnár Violetta.

null

Az egyik online álláskereső cég felmérése szerint 2014 végén a legtöbb hirdetést Somogyban az értékesítés és kereskedelem kategóriában adták fel, második helyen végzett az IT fejlesztés és programozás, a dobogó harmadik fokát pedig a gyártás és termelés szerezte meg. Több a munkalehetőség azoknak, akik felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek.

- Állandónak mondható, hogy az értékesítés és a kereskedelem vezeti a feltöltött állásajánlatok számát és az IT és a könyvelés igen magas számmal rendelkezik. A gyártás, ami erősödik, akár az éven belül is egyre több gyártással kapcsolatos állásajánlatokat töltenek fel a cégek - árulta el a Profession.hu megbízott szóvivője, Lennert Dániel.

Az állásajánlatok 90 százaléka teljes munkaidőre szól. A hirdetések mindössze három százalékában keresnek négy órában dolgozót.

Címkék: állás, mérnök, somogy, gazdaság