- Csaknem 1,3 milliárd forinttal gazdagították Kaposvárt a legtöbb helyi adót befizető cégek 2014-ben. Ez az összes vállalkozók által befizetett adóbevételnek a 33%-a - mondta Szita Károly kedd délutáni köszöntőjében. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a cél az, hogy az iparűzési adó ne a város működéséhez járuljon hozzá, hanem egyre inkább a fejlesztésekre fordítódjon.

A polgármester elmondta: idén is jelentős fejlesztések lesznek Kaposváron, amelyekben most is számít a helyi vállalkozók munkájára. A város nemrégiben az iparkamarával karöltve kérte ki levélben a helyi vállalkozások álláspontját arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek. Ebből kiderült: a kaposvári cégek legalább fele bővítené az ipartelepét és növelnék a gyártási kapacitásukat is. Szita Károly hozzátette: ez a felmérés azért volt fontos, hogy az uniós pályázatok az itteni cégek igényeihez is igazodjanak.

- Pályázzanak minél többet ebben az uniós ciklusban, ez a fejlődésük és gyarapodásuk alapja, s ez nagyban hozzájárulhat ahhoz a célunkhoz, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkával akarja biztosítani önmaga és családja megélhetését - hangsúlyozta a polgármester.

Szita Károly megköszönte a vállalkozások munkáját, hiszen a legtöbb embert ők foglalkoztatják. Így a cégeknek is köszönhetően októberben 807 fővel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban.

Kaposvár polgármestere – az országban elsőként – 1996 óta köszönti minden évben azokat a cégeket, amelyek adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez. 2014-ben a nagyadózók között szerepel egyebek között a Magyar Cukor Zrt, a Kométa 99. Zrt, a Tesco, a Videoton, Kaposvári Villamossági Gyár, a Fino-Food, a Kapos Atlasz, a Privát Hús, a Sefag Zrt., a Kapos Volán.

Címkék: nagyadózók, szita károly, köszöntés, 2015, gazdaság