"400 millió forintot kért és kapott Kaposvár a kormánytól, amely partnerként tekint a településekre, önkormányzatokra" - mondta Szita Károly polgármester keddi sajtótájékoztatóján.

Ezt az összeget 4 fontos cél elérésére fordítja Kaposvár:

  • Részben az önkormányzati tulajdonban lévő tömegközlekedési cég hiányát enyhíti vele a város, hogy továbbra is a mostani, kedvező áron lehessen jegyeket, bérleteket vásárolni, valamint hogy ne kelljen a járatszámot szűkíteni.
  • Az uniós pályázatok előkészítésére is jut a pénzből. Így például a Csokonai fogadó 1,6 milliárd forintos felújításának terveit is elkészíti a város.
  • Kaposváron eddig 80 kamerát szereltek fel 90 millió forint értékben. Az év első felére ezeket megduplázza az önkormányzat, a beruházás összértéke meg fogja haladni az 210 millió forintot.
  • Ezen felül a már elindult gyógynövényprogramot bővítené Kaposvár, ehhez válogató, szárító berendezésekre van szükség, valamint a zöldségtermesztést is elkezdené a város szociális szövetkezeti formában.

"Ahogyan a kormány az településekre, úgy mi is partnerként tekintünk a kormányra, hiszen a célunk közös: mindenki dolgozhasson az évtized végére, aki munkával szeretné biztosítani önmaga és családja megélhetését" - zárta a tájékoztatót Kaposvár polgármestere.

Címkék: Csokonai, gyógynövény, millió, tömegközlekedés, kamera, fejleszt, gazdaság, Kaposvár