Hónap óta mélyrepülésben vannak az üzemanyagárak. Ki tudja, lassan akár a háromszázat is elérheti. Jogosan merülhet hát fel a kérdés, érdemes-e félretenni a benzinből, vagy éppen a gázolajból, mielőtt újra az egekbe szökik a vételára.

A Pénzcentrum most utánajárt, mire is érdemes figyelni, ha el akarjuk kerülni a szabálytalanságokból eredő gigabírságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint ugyanis benzinből maximum 20 litert tárolhatunk otthon, és ezt legfeljebb egy 20 literes kannában tehetjük meg. Ezzel szemben a dízelből akár 60 liternyit is tarthatunk a garázsunkban.

Ja, és az sem árt, ha nem kólás-, vagy dunsztos üvegben tartjuk a gyúlékony anyagokat, hiszen az előírás ezt is pontosan szabályozza. Üzemanyagot kizárólag fémkannában, illetve robbanás- vagy tűzálló tárolóban lehet elhelyezni.

Ha ezek valamelyikét nem tartja be, jön a bünti, ami akár 60 ezer forintban is fájhat. Sőt, ha a szakszerűtlen tárolás miatt baleset következik be, akár börtönbe is zárhat minket a hatóság, nem beszélve arról, hogy az okozott kárt is meg kell téríteni.

Címkék: tárolás, üzemanyag, benzin, gazdaság